Eladó egy sosem használt Halogen turbo 3000 főzőedény. Vadonat új állapotú, felbontva a fényképezés kedvéért lett a doboza.
A készülék jellemzoi:
1. Nincs füst és koromképződés: A keringetett forrólevegős ételkészítés során nem képződik égéstermék, nincs füst, vagy korom.
2. Egyszerű használat: Az ételeket nem kell elkészítésük során kevergetni, vagy megfordítani. Az edényben áramló forró levegő biztosítja, hogy ételek egyformán főjenek, vagy süljenek.
3. Biztonságos és energiatakarékos: Az időkapcsoló és a termosztát minimálisra csökkenti a készülék energiaigényét.
4. Átlátszó főzőedény: Az átlátszó főző-, sütő-, grillező tál lehetővé teszi az ételkészítési folyamat folyamatos felügyeletét, megfigyelését.
5. Eredeti íz és aroma: Az edényben áramló forró levegőnek köszönhetően elkerülheto az ételek kiszáradása. Az étel íze és szaftja megmarad.
6. Egyszerű tisztántartás: A fedőbe szerelt hőlégturbinát egy nedves kendővel áttöröljük.
7. Sokoldalú alkalmazás: Tészták és húsok sütése, főzés, párolás, kiolvasztás, gyors sütés, grillezés.
Sütés és grillezés:
Sütéshez, grillezéshez 230-260 C-fok beállítása szükséges. A húst a felső rácsra kell tenni, hogy a forró levegő körbejárhassa. A fűszereket, sót, ételízesítoket a húsra kell rászórni. Ha a hús túl sovány (száraz) a rácsot kenje be étolajjal, így megakadályozza a rácsra történo rásülés. A gyorsabb és sötétebbre történő sütés érdekében a zsírosabb húsokat és a steaket mindkét oldalán grillezzük (fordítsuk meg). A világosabbra sütéshez nem kell a húst megfordítani.
Húsok sütése:
Tegyen az edény aljába alufóliát úgy, hogy a széleinél kb. 2, 5 cm-re túlnyúljon, így a szaft nem folyhat ki. A z alsó rácsot használva a forró levegő szabadon cirkulál. A forró levegő keringése egyenletesen átsüti a húst. A húst forgatni és a szafttal öntözni nem kell. Ajánlott a húshőmérő használata. Ennek hiányában az idő és hőmérséklet gombokkal változtasson a sütési beállításokon, vagy kövesse a táblázatban megadott értékeket. Általában a hagyományos sütőkben alkalmazott hőfokoknál 10 C-fokkal kevesebbet kell a készüléken beállítani.
Egészben sült csirke
A csirkét jól mossa meg, ízlés szerint fűszerezze be. Ajánlott a fokhagyma, só, bors használata. A fűszerezés után hagyja a húst 1 órán át állni.
Borítsa be az edény alját alufóliával, hogy a süléskor keletkezo szaftot felfogja. a hús minden 450 grammjára számítva 10 perc sütési idő kell 200 C-fok hőmérsékleten. A végén még 5-10 percig süsse 250 C-fokon, hogy a bőre szép barnára és ropogósra süljön.
Egyéb húsok sütése:
A húst zsírosabb felével felfelé tegye az alsó rácsra. fűszerezze ízlés szerint. Ha van, használjon húshőmérőt. Ha nincs, 10 C-fokkal alacsonyabb hőfokot állítson be, mint a hagyományos, háztartási villany-, gáz sütőknél megszokott. A sütési idő a hús fajtájától és minoségétol is függ.
Technikai jellemzok:
Feszültség: 230 V.; 50 Hz., 1300 Watt.
Maximális hőmérséklet: 250 C-fok. főzési idő: 5-60 perc. Hálózati csatlakozó zsinór: kb. 160 cm.
Méretei: 30, 5 cm. átméro; 16, 5 cm. magasság; 11 liter űrtartalom.
Jelenlegi ára: 5 000 Ft
Az aukció vége: 2011-12-22 12:29
. Halogen Turbo 3000 főzőedény - Jelenlegi ára: 5 000 Ft